Veturointi -hanke

Veturointi-toiminnassa lastensuojelun kokemusasiantuntijat (Veturit) toimivat nuorten tukena ja tsemppareina.

Toiminta


Veturointi-toiminnassa lastensuojelun nuoret aikuiset kokemusasiantuntijat toimivat nuorten sekä perheiden ja muiden lähiverkostojen tukena elämän muutosvaiheissa. Toiminnalla tuetaan nuoren omaa toimijuutta, elämän ja arjen hallintaa, hyvinvointia ja sosiaalista osallisuutta sekä vahvistetaan kokemusasiantuntijoiden osallisuutta lastensuojelun toiminnassa ja kehittämisessä. Veturointi-toimintaa on kehitetty Oulun seudulla vuosina 2015–2017 toteutettavassa Veturointi-hankkeessa, jonka pohjalta kehittämistyötä jatketaan Oulun/Pohjois-Pohjanmaan sekä Turun/Varsinais-Suomen alueilla osana STEA:n Kaikille eväät elämään -avustusohjelmaa. Veturointi-toiminta koostuu yksilöllisestä tuesta, ryhmämuotoisesta toiminnasta, tapahtumista, koulutuksista ja valmennuksista sekä monitasoisesta vaikuttamistyöstä. Toimintaa toteuttaa Auta Lasta ry yhteistyössä alueellisten ja valtakunnallisten kumppanien kanssa.
ray tukee hyviä tekoja

Veturointiin osallistuva nuori saa ammatillisen tuen rinnalle kokemusasiantuntijan (Veturin) tukea, kannustusta ja rohkaisua yksilöllisesti esimerkiksi arjen asioihin, vapaa-aikaan, tulevaisuuden pohdintoihin tai muihin hänelle tärkeisiin asioihin. Yksilötoiminnan lisäksi Veturoinnissa kehitetään ja järjestetään nuorten ryhmätoimintaa, jossa mukavan yhdessäolon ja tekemisen lisäksi nuoret saavat toisiltaan vertaistukea sekä tietoa heitä kiinnostavista aiheista. Kaikki toiminta suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä kokemusasiantuntijoiden ja toimintaan osallistuvien nuorten kanssa.


Veturoinnin keskeiset toimintamallit ovat esitettyinä myös innokyla.fi palvelussa. Esittelyt löytyvät alla olevista linkeistä.

Veturointi-toiminta:

Katso esittely

Vetureina työskentelevien kokemusasiantuntijoiden valmentaminen, tukeminen ja ohjaaminen:

Katso esittely

Veturointi pdf-esite

Pdf-esite

Osallistu toimintaan


Hei, oletko kiinnostunut Veturointi-toiminnasta, joko tukihenkilönä eli Veturina toimimisesta tai Veturointiin osallistumisesta? Veturointi on nuorelta nuorelle tapahtuvaa luottamuksellista kahdenkeskistä tai ryhmässä tapahtuvaa arjen sekä vapaa-ajan toimintaa. Tekemistä ja tukea löytyy jokaiselle joten tsekkaa tarkemmat tiedot ja ohjeet toimintaan osallistumisesta/ilmoittautumisesta alla olevista linkeistä!

Oulun lisäksi Veturointi-toiminta on saapunut Perhetalo Heidekenille Turkuun ja ilmoittautuminen on nyt käynnistynyt tammikuussa 2018 alkavaan Veturi-koulutukseen

26.3 2018: Vuoden 2018 ensimmäinen Veturi-valmennus on päättynyt Turun seudulla. Veturina toimimisesta kiinnostuneet voivat kuitenkin täyttää ilmoittautumislomakkeen tulevia Veturi-valmennuksia ajatellen. Katso koulutuksen esite hakuohjeineen alla olevasta "Veturina toimiva nuori" -linkistä.

7.2 2018: Oulun helmikuun Veturi-valmennukseen on ilmoittautuminen päättynyt. Veturina toimimisesta kiinnostuneet voivat kuitenkin täyttää ilmoittatumislomakkeen tulevia Veturi-valmennuksia ajatellen. Katso koulutuksen esite hakuohjeineen alla olevasta linkistä

Veturi-valmennus OULU

Tapahtumat


Päivä Virpiniemessä

Puokkarin Nuokkarin ja Veturoinnin kanssa
14.6.2018 klo: 12.00-17.00

Veturointi ja Puokkarin Nuokkari järjestävät kaikille yli 12 vuotiaille avoimen retken Virpiniemeen.
Retki on osallistujille ilmainen. Retki pitää sisällään yhteiskuljetuksen Oulun linja-autoasemalta (lähtö klo 12) ja Puokkarin nuokkarilta (lähtö n. 12:20) Virpiniemeen ja takaisin (paluu n.klo 17) aktiviteetit ja eväät paikan päällä.

OHJELMA:
Frisbee Golf Pokemon Go 'n pelaaminen
pihapelejä
ulkoilua ja makkaranpaistoa
ILMOITTAUDU MUKAAN!

Ilmoittautuminen

Yhteystiedot


OULU


Kumppanuuskeskus, Kansankatu 53, 1 krs 90100 OULU

veturointi-tiimi

Veturointi Oulu: Mervi, Anna-Stiina, Anni ja Niina. Kuva: Oulun kaupunki/Sirpa Tarkkinen

Mervi Väisänen, projektipäällikkö
mervi.vaisanen[at]autalasta.fi
puh. 044 5629805

Niina Jääskeläinen, kokemusohjaaja
puh. 044 5629802
niina.jaaskelainen[at]autalasta.fi
Anni Vaittinen, kokemusohjaaja
Puh. 044 5629824
anni.vaittinen[at]autalasta.fi

TURKU


Perhetalo Heideken, Sepänkatu 3 20700 TURKU

Veturointi-tiimi Turku

Veturointi Turku: Hanna, Viki ja Julia

Hanna Oikarinen, projektisuunnittelija
hanna.oikarinen[at]autalasta.fi
puh. 044 5620011

Julia Laine, kokemusohjaaja
puh. 044 7700554
julia.laine[at]autalasta.fi

Vilja "Viki" Auramo, kokemusohjaaja
Puh. 044 7700556
vilja.auramo[at]autalasta.fi