Veturointi -hanke

Veturointi-toiminnassa lastensuojelun kokemusasiantuntijat (Veturit) toimivat nuorten tukena ja tsemppareina.

Toiminta


Veturointi-toiminnassa lastensuojelun nuoret aikuiset kokemusasiantuntijat toimivat nuorten sekä perheiden ja muiden lähiverkostojen tukena elämän muutosvaiheissa. Toiminnalla tuetaan nuoren omaa toimijuutta, elämän ja arjen hallintaa, hyvinvointia ja sosiaalista osallisuutta sekä vahvistetaan kokemusasiantuntijoiden osallisuutta lastensuojelun toiminnassa ja kehittämisessä. Veturointi-toimintaa on kehitetty Oulun seudulla vuosina 2015–2017 toteutettavassa Veturointi-hankkeessa, jonka pohjalta kehittämistyötä jatketaan Oulun/Pohjois-Pohjanmaan sekä Turun/Varsinais-Suomen alueilla osana STEA:n Kaikille eväät elämään -avustusohjelmaa. Veturointi-toiminta koostuu yksilöllisestä tuesta, ryhmämuotoisesta toiminnasta, tapahtumista, koulutuksista ja valmennuksista sekä monitasoisesta vaikuttamistyöstä. Toimintaa toteuttaa Auta Lasta ry yhteistyössä alueellisten ja valtakunnallisten kumppanien kanssa.
ray tukee hyviä tekoja

Veturointiin osallistuva nuori saa ammatillisen tuen rinnalle kokemusasiantuntijan (Veturin) tukea, kannustusta ja rohkaisua yksilöllisesti esimerkiksi arjen asioihin, vapaa-aikaan, tulevaisuuden pohdintoihin tai muihin hänelle tärkeisiin asioihin. Yksilötoiminnan lisäksi Veturoinnissa kehitetään ja järjestetään nuorten ryhmätoimintaa, jossa mukavan yhdessäolon ja tekemisen lisäksi nuoret saavat toisiltaan vertaistukea sekä tietoa heitä kiinnostavista aiheista. Kaikki toiminta suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä kokemusasiantuntijoiden ja toimintaan osallistuvien nuorten kanssa.


Veturoinnin keskeiset toimintamallit ovat esitettyinä myös innokyla.fi palvelussa. Esittelyt löytyvät alla olevista linkeistä.

Veturointi-toiminta:

Katso esittely

Vetureina työskentelevien kokemusasiantuntijoiden valmentaminen, tukeminen ja ohjaaminen:

Katso esittely

Veturointi pdf-esite

Pdf-esite

Osallistu toimintaan


Hei, oletko kiinnostunut Veturointi-toiminnasta, joko tukihenkilönä eli Veturina toimimisesta tai Veturointiin osallistumisesta? Veturointi on nuorelta nuorelle tapahtuvaa luottamuksellista kahdenkeskistä tai ryhmässä tapahtuvaa arjen sekä vapaa-ajan toimintaa. Tekemistä ja tukea löytyy jokaiselle joten tsekkaa tarkemmat tiedot ja ohjeet toimintaan osallistumisesta/ilmoittautumisesta alla olevista linkeistä!

Oulun lisäksi Veturointi-toiminta on saapunut Perhetalo Heidekenille Turkuun ja ilmoittautuminen on nyt käynnistynyt tammikuussa 2018 alkavaan Veturi-koulutukseen

26.3 2018: Vuoden 2018 ensimmäinen Veturi-valmennus on päättynyt Turun seudulla. Veturina toimimisesta kiinnostuneet voivat kuitenkin täyttää ilmoittautumislomakkeen tulevia Veturi-valmennuksia ajatellen. Katso koulutuksen esite hakuohjeineen alla olevasta "Veturina toimiva nuori" -linkistä.

7.2 2018: Oulun helmikuun Veturi-valmennukseen on ilmoittautuminen päättynyt. Veturina toimimisesta kiinnostuneet voivat kuitenkin täyttää ilmoittatumislomakkeen tulevia Veturi-valmennuksia ajatellen. Katso koulutuksen esite hakuohjeineen alla olevasta linkistä

Veturi-valmennus OULU

Tapahtumat


Tempaus Turussa 19.5.2018

Haluatko tutustua toiseen nuoreen, jonka kanssa voisit jutella, harrastaa ja tehdä yhdessä ihan tavallisia juttuja? Kaipaatko tukea ja kannustusta toiselta nuorelta, jolla on samankaltaisia kokemuksia kuin sinulla? Veturointi-toiminta on lastensuojelun kokemustoimintaa.

Järjestämme Veturointi toiminnan puolesta toiminnasta mahdollisesti kiinnostuneille nuorille tapahtumapäivän 19.5.2018. Tapahtumapäivä järjestetään Turun Superparkissa, jossa nuoret pääsevät aktiivisen tekemisen lomassa tutustumaan vetureihimme ja kuulemaan lisää toiminnastamme. Tapahtuma on nuorille maksuton. Ohjaajilla on mahdollisuus osallistua Superpark aktiviteetteihin omakustanteisesti.

Aloitamme Superpark rannekkeiden jaon paikan päällä klo 12. Tapahtuma päättyy Veturoinnin osalta klo 16, jonka jälkeen nuorilla on mahdollisuus jäädä vielä Superparkiin ohjaajiensa kanssa. Mukaan tapahtumapäivään mahtuu 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta nuorta. Lähetämme vahvistusviestin päässeille.

Lisätietoa toiminnasta sinulle antaa:
Hanna Oikarinen, projektisuunnittelija
044 562 0011
hanna.oikarinen@autalasta.fi


tapahtuman pdf-esite
Monikulttuurinen ruokailta
yhdessä kirpputoripäivän jatkoksi

Puolivälikankaan nuorisotiloissa, Mielikintie 7
26.5.2018 klo 16:30

Luvassa mukavaa yhteistä iranilaista ruuanlaittoa, musiikkia ja lapsille temppurata ja pieni arvonta. Ilmoittautumiset ja erityisruokavaliot 24.5.2018 mennessä anni.vaittinen@autalasta.fi tai 044-5629824

Yhteystiedot


OULU


Kumppanuuskeskus, Kansankatu 53, 1 krs 90100 OULU

veturointi-tiimi

Veturointi Oulu: Mervi, Anna-Stiina, Anni ja Niina. Kuva: Oulun kaupunki/Sirpa Tarkkinen

Mervi Väisänen, projektipäällikkö
mervi.vaisanen[at]autalasta.fi
puh. 044 5629805

Niina Jääskeläinen, kokemusohjaaja
puh. 044 5629802
niina.jaaskelainen[at]autalasta.fi
Anni Vaittinen, kokemusohjaaja
Puh. 044 5629824
anni.vaittinen[at]autalasta.fi

TURKU


Perhetalo Heideken, Sepänkatu 3 20700 TURKU

Veturointi-tiimi Turku

Veturointi Turku: Hanna, Viki ja Julia

Hanna Oikarinen, projektisuunnittelija
hanna.oikarinen[at]autalasta.fi
puh. 044 5620011

Julia Laine, kokemusohjaaja
puh. 044 7700554
julia.laine[at]autalasta.fi

Vilja "Viki" Auramo, kokemusohjaaja
Puh. 044 7700556
vilja.auramo[at]autalasta.fi