Veturointi -hanke

Veturointi -hanke on kehittämishanke jossa lastensuojelun sijais- ja jälkihuollon asiakkaina aiemmin olleet nuoret aikuiset toimivat nuorten tukena itsenäistymisen elämänvaiheessa.


8.6 2017: Haemme nyt PROJEKTISUUNNITTELIJAA Turkuun ja Varsinais-Suomen alueelle STEA:n tuella vuosina 2017–2020 osana Kaikille eväät elämään -avustusohjelmaa toteutettavaan Veturointi-toimintaan.
Katso työpaikkailmoitus

Hanke


Veturointi -hanke toteutetaan Auta Lasta ry:n, Vuolle Setlementti ry:n ja Oulun Kaupungin lastensuojelun perhehoidon yhteistyönä vuosina 2015-2017. Hanketta tukee Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla. Hankkeessa kehitettävän Veturointi –toiminnan tarkoituksena on tukea lastensuojelun jälkihuoltoon siirtyvän ja jälkihuollossa olevan nuoren itsenäistymistä sekä vahvistaa osallisuutta nuorten omassa elämässä ja yhteiskunnassa. Veturoinnissa mahdollistetaan nuorten keskinäinen tuki ja kokemusten jakaminen.


STEA:n toukokuussa 2017 julkaistun avustusehdotuksen mukaan Veturointi-toiminta saa rahoitusta Kaikille eväät elämään -avustusohjelman osahankkeena vuosille 2017-2020. Toteutuessaan avustus mahdollistaa Veturointi-toiminnan jatkamisen ja edelleen kehittämisen Oulun seudulla sekä käynnistämisen Turun seudulla Varsinais-Suomessa. Sosiaali- ja terveysministeriö tekee avustuspäätöksen STEA:n ehdotusten pohjalta kesän aikana. Avustusta ehdotetaan lastensuojelun nuorten aikuisten kokemusasiantuntijoiden toimintaan lastensuojelun piirissä olevien nuorten sekä perheiden ja muiden lähiverkostojen tukena elämän muutosvaiheissa.


ray tukee hyviä tekoja

Veturointiin osallistuva nuori saa ammatillisen tuen rinnalle kokemusasiantuntijan (Veturin) tukea, kannustusta ja rohkaisua yksilöllisesti esimerkiksi arjen asioihin, vapaa-aikaan, tulevaisuuden pohdintoihin tai muihin hänelle tärkeisiin asioihin. Yksilötoiminnan lisäksi Veturoinnissa kehitetään ja järjestetään nuorten ryhmätoimintaa, jossa mukavan yhdessäolon ja tekemisen lisäksi nuoret saavat toisiltaan vertaistukea sekä tietoa heitä kiinnostavista aiheista. Kaikki toiminta suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä kokemusasiantuntijoiden ja toimintaan osallistuvien nuorten kanssa.


Veturoinnin keskeiset toimintamallit ovat esitettyinä myös innokyla.fi palvelussa. Esittelyt löytyvät alla olevista linkeistä.

Veturointi-toiminta:

Katso esittely

Vetureina työskentelevien kokemusasiantuntijoiden valmentaminen, tukeminen ja ohjaaminen:

Katso esittely

Veturointi pdf-esite

Pdf-esite

Osallistu toimintaan


Hei, oletko kiinnostunut Veturointi-toiminnasta, joko tukihenkilönä eli Veturina toimimisesta tai Veturointiin osallistumisesta? Veturointi on nuorelta nuorelle tapahtuvaa luottamuksellista kahdenkeskistä tai ryhmässä tapahtuvaa arjen sekä vapaa-ajan toimintaa. Tekemistä ja tukea löytyy jokaiselle joten tsekkaa tarkemmat tiedot ja ohjeet toimintaan alla olevista linkeistä!TERVETULOA
KAAOS – Yhdessä Koettua ideointipajaan ja Taiteiden Yöhön!

To 17.8.2017 klo 17-20
Kumppanuuskeskus (kokoustila Resiina)
<

Haluatko olla mukana tekemässä yhteisöllistä taidetta ja ideoimassa taidetyöpajoja? Ideointipajassa esittelemme erilaisia taidemenetelmiä ja taiteilijoita, joiden joukosta voitte valita ryhmällenne mieleisen vetäjän ja taidemenetelmän. Samalla pääsemme kokeilemaan yhteisöllistä taidetta maalaamalla kiviin tervehdyksiä, voimalauseita, aforismeja ja muuta, mitä mieleen juolahtaakaan. Myöhemmin kivet ripotellaan ympäri kaupunkia, ja näin olemme mukana tuomassa ihmisille hyvää mieltä. Työpajan jälkeen mennään yhdessä tutustumaan Taiteiden Yön tapahtumiin!


Tapahtuman pdf-esite

Ilmoittautuminen: 14.8. mennessä Anna-Stiinalle tai Merville:
Anna-Stiina.Effe@vuolleoulu.fi, 0400 832344
Mervi Väisäselle: mervi.vaisanen@autalasta.fi, 044 562 9805

Yhteystiedot


veturointi-tiimi

Veturointi-tiimi: Mervi, Anna-Stiina, Anni ja Niina. Kuva: Oulun kaupunki/Sirpa TarkkinenMervi Väisänen, projektipäällikkö
mervi.vaisanen[at]autalasta.fi
puh. 044 5629805

Anna-Stiina Effe, projektisuunnittelija
anna-stiina.effe[at]vuolleoulu.fi
puh. 0400 832 344

Niina Jääskeläinen, kokemusohjaaja
puh. 044 5629802
Anni Vaittinen, kokemusohjaaja
Puh. 044 5629824
veturointi[at]autalasta.fi

Katuosoite:
Kumppanuuskeskus
Kansankatu 53, 1 krs. 90100 Oulu