Veturointi -hanke

Veturointi -hanke on kehittämishanke jossa lastensuojelun sijais- ja jälkihuollon asiakkaina aiemmin olleet nuoret aikuiset toimivat nuorten tukena.

Hanke


Veturointi-toiminnassa lastensuojelun nuoret aikuiset kokemusasiantuntijat toimivat nuorten sekä perheiden ja muiden lähiverkostojen tukena elämän muutosvaiheissa. Toiminnalla tuetaan nuoren omaa toimijuutta, elämän ja arjen hallintaa, hyvinvointia ja sosiaalista osallisuutta sekä vahvistetaan kokemusasiantuntijoiden osallisuutta lastensuojelun toiminnassa ja kehittämisessä. Veturointi-toimintaa on kehitetty Oulun seudulla vuosina 2015–2017 toteutettavassa Veturointi-hankkeessa, jonka pohjalta kehittämistyötä jatketaan Oulun/Pohjois-Pohjanmaan sekä Turun/Varsinais-Suomen alueilla osana STEA:n Kaikille eväät elämään -avustusohjelmaa. Veturointi-toiminta koostuu yksilöllisestä tuesta, ryhmämuotoisesta toiminnasta, tapahtumista, koulutuksista ja valmennuksista sekä monitasoisesta vaikuttamistyöstä. Toimintaa toteuttaa Auta Lasta ry yhteistyössä alueellisten ja valtakunnallisten kumppanien kanssa.
ray tukee hyviä tekoja

Veturointiin osallistuva nuori saa ammatillisen tuen rinnalle kokemusasiantuntijan (Veturin) tukea, kannustusta ja rohkaisua yksilöllisesti esimerkiksi arjen asioihin, vapaa-aikaan, tulevaisuuden pohdintoihin tai muihin hänelle tärkeisiin asioihin. Yksilötoiminnan lisäksi Veturoinnissa kehitetään ja järjestetään nuorten ryhmätoimintaa, jossa mukavan yhdessäolon ja tekemisen lisäksi nuoret saavat toisiltaan vertaistukea sekä tietoa heitä kiinnostavista aiheista. Kaikki toiminta suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä kokemusasiantuntijoiden ja toimintaan osallistuvien nuorten kanssa.


Veturoinnin keskeiset toimintamallit ovat esitettyinä myös innokyla.fi palvelussa. Esittelyt löytyvät alla olevista linkeistä.

Veturointi-toiminta:

Katso esittely

Vetureina työskentelevien kokemusasiantuntijoiden valmentaminen, tukeminen ja ohjaaminen:

Katso esittely

Veturointi pdf-esite

Pdf-esite

Osallistu toimintaan


Hei, oletko kiinnostunut Veturointi-toiminnasta, joko tukihenkilönä eli Veturina toimimisesta tai Veturointiin osallistumisesta? Veturointi on nuorelta nuorelle tapahtuvaa luottamuksellista kahdenkeskistä tai ryhmässä tapahtuvaa arjen sekä vapaa-ajan toimintaa. Tekemistä ja tukea löytyy jokaiselle joten tsekkaa tarkemmat tiedot ja ohjeet toimintaan alla olevista linkeistä!TERVETULOA

Veturointi-verstaaseen


11.10.2017 klo 8:30-12:00
Kumppanuuskeskus, kokoustila Asema (2. krs)
Kansankatu 53, 90100 Oulu

Aamupäivän aikana saat kuulla kokemuksia Oulun seudulla toteutettavasta Veturointi-toiminnasta. Veturointiin osallistuva nuori saa ammatillisen tuen rinnalle kokemusasiantuntijan (Veturin) tukea, kannustusta ja rohkaisua yksilöllisesti esimerkiksi arjen asioihin, vapaa-aikaan, tulevaisuuden pohdintoihin tai muihin hänelle tärkeisiin asioihin.

Yksilötoiminnan lisäksi Veturoinnissa järjestetäänryhmätoimintaa, jossa mukavan yhdessäolon lisäksi nuoret saavat toisiltaan vertaistukea sekä tietoa heitä kiinnostavista aiheista. Toimintojen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat kokemusasiantuntijanuoret toimintaan osallistuvien nuorten kanssa. Veturoinnissa mahdollistetaan nuorten keskinäinen tuki ja kokemusten jakaminen.

Veturointi-verstaassa pääset kuulemaan Veturointi-toiminnasta lisää ja ideoimaan yhdessä tulevaa ja hankkeessa opitun hyödyntämistä eri toiminnoissa. Tilaisuus on osallistujille maksuton.

OHJELMA

klo 8:30-8:45 Aamukahvit
klo. 8:45-10:00 Veturointi-toiminnan kokemuksia ja konkretiaa matkan varrelta
klo 10:00-12.00 Veturointi-verstas

ILMOITTAUTUMINEN 9.10 MENNESSÄ
Ilmoittautumislomake

Tapahtuman pdf-esite
YHTEYSTIEDOT

Projektipäällikkö: Mervi Väisänen, mervi.vaisanen[at]autalasta.fi, 044 562 9805
Projektisuunnittelija: Anna-Stiina Effe, Anna-Stiina.Effe[at]vuolleoulu.fi, 0400 832 344
Kokemusohjaajat: Anni Vaittinen, 044 562 9824 ja Niina Jääskeläinen, 044 562 9802
veturointi[at]autalasta.fi


mukana taidenäyttely
Tapahtuman pdf-esite

Yhteystiedot


veturointi-tiimi

Oulun Veturointi-tiimi: Mervi, Anna-Stiina, Anni ja Niina. Kuva: Oulun kaupunki/Sirpa Tarkkinen


OULU

Mervi Väisänen, projektipäällikkö
mervi.vaisanen[at]autalasta.fi
puh. 044 5629805

Anna-Stiina Effe, projektisuunnittelija
anna-stiina.effe[at]vuolleoulu.fi
puh. 0400 832 344

Niina Jääskeläinen, kokemusohjaaja
puh. 044 5629802

Anni Vaittinen, kokemusohjaaja
Puh. 044 5629824
veturointi[at]autalasta.fiKatuosoite:
Kumppanuuskeskus
Kansankatu 53, 1 krs
90100 OULU


TURKU

Hanna Oikarinen, projektisuunnittelija
hanna.oikarinen[at]autalasta.fi
puh. 044 5620011

Katuosoite:
Perhetalo Heideken
Sepänkatu 3
20700 TURKU